IK122T GPS ICAR ТРАКЕР С ЕЛЕКТРОШОК ЗА ОБУЧЕНИЕ ЗА КУЧЕТА

Продукти
270,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

ПЪЛНОТО ОПИСАНИЕ НА ТРАКЕРА Е В ПРОЦЕС НА ДОПЪЛВАНЕ

 

4G GPS нашийник за обучение на ловни кучета IK122T с електрошок

По надолу в описанието ще имате възможност да прочетете стандартните технически характеристики, сега обаче ще разгледаме хардуера от позицията на опита. Като за начало ще кажем че това е пореден модел на компанията ICAR, не е първи което е много важно, защото това означава, че е "изчистила" оределени бъгове в системата. Ще спомена, че тя не е голяма компания, по-скоро е копания за която истинският пройзводител брандира даден тракер, според изисквания и техническа спецификация на инвеститора. 

IK122T GPS на компанията ICAR е изцяло нов тракер, той е изграден от нула и лежи върху нова печатна платка. Това е логично защото, виждаме модул за обучение ( далеч не е първият с Е-ШОК, както се спекулира от колегите).

Интересните неща са няколко, първото нещо което ни се набива, прочитайки характеристиката посочена от пройзводителя е GSM модула EG915U-EU на Quectel който е серия от най-новите LTE Cat 1 модули, оптимизирани специално за M2M (Машина до Машина) и IoT приложения. Той осигурява максимални скорости на данни от 10Mbps скорост на сваляне на данни и 5Mbps скорост на качване. Проектирана в компактен и унифициран форм фактор, серията EG915U е съвместима с многорежимната серия EG91, серия EG95, серия BG95 и модули BG96 на Quectel, като гарантира, че може лесно да мигрира между 2G и 4G мрежа, за да отговори на нуждите на различни индустриални приложения. Нещото което лично мен ме впечатли е именно 2G+4G. Всички налични GSM мрежи в LTE/GPRS и всички Български бандове за 4G. На практика това означава, че и ако GSM антената, която е лентова и прибрана към една от страничните къси страни е достатъчно качествена ( до сега всички който сме замервали са еднакви в Китайският сигмент) или поне стандартна от към изискване за мощност, тракера трябва да работи доста прилично в различните зони със различна сила на GSM сигнала. Всичко това е свързано с предаването на местоположението, приемането на команди. За да е приключен успешно целият процес има други фактори като това дали Вие имате достатъчен обхват на телефона си. Дали сървърът ( в случая разбирай приожението на което следиш кучето) работи коректно и др. няма да се спирам на тях.

Относно обаче позицията съществена роля играе GPS модула и антена. В модела IK122T се използва доста по-голяма керамична плоска антена, което е ОК. Но за да намалят общите размери на тракера за да бъде той използван и от малки породи кучета, те са наблъскали всичко на много тясно, буквално не са оставили място антената да "диша", което не знам как ще се отрази върху точността на позициониране. Тук искам да отбележа, че все още не сме го разглобявали на съставни част и не знаем има ли ниско шумящи филтри, къде са сложени и др. Като когато това стане, тази рецензия ще бъде допълнена.

Идеята за по-малък размер не оставя много опций за батерия, за това използват чиста 4000 mAh, личното ми желание е тя да бъде по-голяма, защото с модула за обучение ще имаме по-голяма консумация. 

Разполага със звук, разполага също и със строб светлина за индикиране, без значение дали е изгубен или кучето се прибира в тъмното, определено си е плюс от тези функций.

Другото важно нещо което прдлагат е запазването на около 1000 позиций, какаво означава това? Всъщност тази функция ще има отношение към последващ анализ на ситуаций, ако обаче тя е програмирана правилно от ИТ специалистите, защото ние си изпатихме доста докъто успеем да я нагласим за наш бъдещ проект който скоро ще пуснем за Българските колеги. Реално ако тракера няма GSM покритие и не може да изпрати локация, той ще съхрани данните до момента в който ще има тази възможност появявайки се в зона с обхват. Все още не съм проверил обаче, как ще се нанасят тези точки, дали само в историята или и в реално време ще се запълват липсващите места (прави черти). Също не знаем и как изпраща тези данни, "едно по-едно" или "всичко на куп".

Общата ми оценка на базата на техническата характеристика и хардуерното разглобяване на едри сигменти, без да имам никакъв практически опит със него е много добър, да мисля че ще е добър тракер.  

1. Проследяване в реално време

2. Преминаване на GSM модула от 2G на 2G+4G

3. Строб светлина, можете да настроите строб светлина, за да откриете вашето куче в гората през нощта.

4. Дистанционно обучение (звук и електрически удар) чрез изпращане на команда в приложението icargps.

5. Капацитет за съхранение на 1000 позиции: да предположим, че устройството е настроено да качва данни на всеки 10 секунди, капацитетът за съхранение на 1000 позиции може да работи около 2,5 часа, когато gps сигналът е слаб или липсва. GPS нашийникът ще качи данни автоматично, когато gps сигналът се върне към нормалната сила на мрежата.

6. 180 дни история на проследяванията и възпроизвеждане на маршрута.

7. Гео-ограда за задаване на безопасна зона за вашето куче и ще получите аларма, щом кучето влезе или напусне безопасната зона.

8. Можете да притежавате администраторски акаунт, за да управлявате всичките си GPS нашийници едновременно, което не е ограничение за количеството.

9. Без ограничение на разстоянието за проследяване и обучение.

10. Електронен шок, можете да изпратите команда за e-shock, за да обучите кучето

11. Задайте администраторски номер за тракера IK122T, след това направете обаждане до SIM картата във вашия GPS нашийник IK122T, можете да чуете от кучето.

12. Зумер за помощ при намиране на куче: изпратете команда за търсене на куче, ако не можете да намерите вашето куче в гората, 4G IK122T ще изсвири мелодия, за да ви помогне да идентифицирате местоположението на кучето.

13. Собственикът може да наблюдава маршрута за проследяване на различни кучета едновременно, като зададе цвета на маршрута за проследяване (макс. 21 цвята)

14. Модернизираният 4G IK122T идва с IP68, така че не се притеснявайте за водата, когато кучето ви играе близо до реката или водата.

15. IK122T се предлага със здрав корпус, който може да бъде против ухапване и изпускане, просто се отпуснете и се насладете на вашите ловни излети с вашия четирикрак партньор.

16. Щифтът E-shock е водоустойчив и може да се сваля, можете да го премахнете, ако не се нуждаете от функцията e-shock.

 

Сравнение с GPS нашийник за кучета IK122 PRO :

 

1. IK122T идва с по-малък размер от IK122 PRO,за да бъде не само за големи кучета,но подходящ за средни и малки кученца.

2. По-голяма антена за IK122T ( увеличена с 56 %), така че да се подобри скоростта и точността на позициониране.

3. Светнете, за да откриете кучето си в гората през нощта.

4. Подобрете функцията за повикване на куче и изяснете много какво се случва близо до вашето куче.

5. Електронен шок без ограничение на разстоянието за обучение на кучета.

6. Задайте различни цветове на маршрута за проследяване за различни кучета, за да проследявате кучета едновременно. IK122T GPS нашийник за обучение на хрътки

 

Параметри:

Размер на устройството: 70*40*40 мм Т

егло на устройството: 143g

Телеком чипсет: Quectel EG915U-EU

Честотна лента: GSM 850/900/1800/1900MHz  LTE: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28

Мрежа: LTE&GSM

Начин на местоположение: LBS/AGPS/GPS/Glonass

Точност на местоположението: <10 метра

Чувствителност на проследяване: -162 dBm

Влажност: 5%--95% без кондензация

Вътрешна батерия: 3.7V 4000mAh Li-Polymer батерия

Време в режим на готовност: 30 дни (интервал от 1 час); 15 дни (5 минути); 60 часа (10 секунди)

Начин на зареждане: Магнитно зарядно устройство

Сим карта: Nano SIM карта

 

Съдържание на пакета:

1*4G IK122T GPS тракер

1*Нашийник за кучета

1*EU адаптер

1*Магнитно USB зарядно устройство

1*Карта с ръководство за потребителя

Купи на изплащане