СЛЪНЧЕВ ПАНЕЛ ЗА ЛОВНИ КАМЕРИ 10W

Продукти
35,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Соларен поликристален панел със ниска мощност, подходящ за използване в улично соларно осветление, автономни системи за пътна сигнализация, лодки, каравани и много други приложения където е необходим автономен енергиен източник.

Технически параметри на Соларен панел CL-SM10P, 10W, 0.55A, 354x251x17mm

Тип панел: поликристален

Системно напрежение: 18.2 [V]

Мощност: 10 [W]

Максимален ток: 0.55 [A]

Модел: CL-SM10P

Габаритни размери: 354x251x17 [mm]

 

Приложение Соларните (фотоволтаични PV) системи намират широко приложение за захранване на акумулаторните батерий на ловни камери, жилища, вили, ферми, отдалечени места, острови, яхти , телекомуникационни станции и други.

Основните компоненти на соларните системи са: фотоволтаични (соларни) панели, соларен контролер, акумулаторни батерии и инвертор. Чрез соларни системи за самостоятелно захранване може да се постигне енергийна независимост - без присъединителни договори, ежемесечни такси и необходимост от изграждане на енергопреносна мрежа до вашия обект.

Фотоволтаиците генерират електрическа енергия, а акумулаторните батерии осигуряват необходимия запас през нощта или при облачно време.

Спазвайте всички мерки за безопасност монтажът трябва да се извършва от квалифициран специалист; не драскайте и не увреждайте задната повърхност; не пипайте модулите, когато са мокри; не изключвайте кабелите при работеща система; свързващите медни кабели трябва да са минимум 3 mm2.

При изграждане на соларни системи, с цел по-голяма изходна мощност и по-високо изходно напрежение, може да се използва последователно и паралелно свързване на соларните панели съобразно изискванията на производителя. В тези случаи е задължително да се спазват следните изисквания:

соларните панели да са от един и същи производител;

соларните панели да са с еднаква генерирана мощност и напрежение;

соларните панели да са от една и съща партида.

 

Когато се свързват панели от различни производители, се налага предварителен подбор на панелите по техните V-A характеристики. Ако са нарушени някои от тези изисквания, би могло да се наблюдава протичането на изравнителни токове в системата и различни стойности на произвежданото напрежение от някои панели.

При монтажа на соларни панели задължително се спазват следните изисквания забранено е да се нарушава целостта на панела (пробиване, рязане, прорязване на канали, огъване). монтажа се извършва на равна носеща повърхност (рамка, конструкция), използвайки елиптичните отвори предвидени от производителя или с подходящи скоби (планки) в комбинация с винтове, болтове, федер-шайби от хром-никел-ванадиева стомана.

Задължително е да има разстояние от 1mm (осигурява се от федер-шайби) за компенсиране на линейното разширение, вследствие на нагряването на панела в процеса на работа. между отделните панели се оставя празно технологично разстояние от 5 до 10 mm, чрез което се компенсират температурните разширения (това разстояние може да се запълни с подходящи еластични уплътнители).