ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ ARIXOL UNI eco 1000+150 ml.

Продукти
31,50 лв.
  • Марка: TYRCHEM
  • Кат. номер: 313111А
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

ARIXOL UNI eco е ефективен, но нежен препарат за ловно и спортно облекло и оборудване, дрехи изработени от естествени и синтетични материй, дрехи с всички видове мембрана, включително функционални (мембранни и изолационни), подходящи за използване в пералня, както и за пране на ръце. Изцяло насочен да защити мембраната на ловните дрехи. Той ефективно премахва примесите и петната и не оставя следи, като по този начин помага за възстановяване на първоначалните свойства на функционалните мембрани. Оставя дрехите без цвят и мирис след пране. ARIXOL UNI eco е разработен с максимална защита за околната среда. Той съдържа повърхностноактивни вещества от растителен произход и не съдържа избелващи вещества, оптични избелители, омекотители, парфюми, багрила, ензими, фосфати, флуоровъглеродни съединения (PFC) , етоксилирани алкилфеноли (APEO) и летливи органични съединения (VOC)

Продуктът е 100% биоразградим и не представлява тежест за околната среда.

 

Предимства:

- щадящ към всички материали

- подходящ за мембранни и изолационни материали

- запазва дишането и водоотблъскването на материалите

- без мирис и оцветители

- ефективно премахва миризмите

- не оставя следи

- доза от 20 ml на пране

- пране от 30 до 60 ° C

- без PFC, VOC и APEO

- 100% биоразградим

 

Без PFC, VOC и APEO:

 

 

Перфлуорираните съединения, включително PFOA и PFOS, са съкратено PFC. Тези вещества се натрупват и издържат дълго време в околната среда, както и при животните, така и при хората. PFC могат да проникнат в човешкото тяло чрез консумиране на заразена храна и вода , чрез вдишване на импрегниращи агенти, съдържащи PFCs, както и чрез контакт на кожата с такива импрегнирани материали. ПФК последици за здравето на хората не са всичко, но напълно изяснени, но има и сметки след узряване, че няколко от тях, включително PFOA и PFOS могат да допринесат за развитието на много здравословни проблеми, включително увреждане на плода и рак. Поради това се препоръчва да се избягват всички PFC. Летливите органични съединения (VOCs накратко) принадлежат към важна група замърсители, които влияят отрицателно върху чистотата на въздуха. Те могат да проникнат в човешкото тяло чрез вдишване или в контакт с кожата. ЛОС са свързани с много здравословни проблеми като увреждане на черния дроб и централната нервна система. В допълнение към това , тези вещества участват и във образуването на фотохимичен смог, като най -отровният компонент е приземният озон. Етоксилирани алкилфеноли (Алкилфенол етоксилати) APEO са повърхностно активни вещества, които се използват в широк спектър от продукти заради техните емулгиращи, диспергиращи и детергентни свойства. За по-голямата част от тях са вещества NPEO (нонилфенол етокси сулфат ) и OPEO (октил фенол етокси яли ). APEO са много трудни за разграждане и натрупване в околната среда и при животни, включително хора. Самите APEO не са токсични, но след разлагането им се образуват токсични вещества, които причиняват хормонални нарушения.

 

Инструкции за употреба:

 

ARIXOL UNI eco е подходящ за пране при температура от 30 до 60 ° C. (виж етикета на дрехите)

Преди изпиране препоръчваме да втриете продукта неразреден в устойчиви петна и да го оставите да действа 15-30 минути.

 

Пране в пералнята:

 

Закопчайте ципове на дрехи, преди да ги поставите в пералнята. Съгласно таблицата, изсипете подходящо количество продукт директно в отделението за перилен препарат. Следвайте символите за поддръжка, когато настройвате програмата за пране.

 

 

Ръчно пране:

 

Разпределете продукта според таблицата и разбъркайте старателно в достатъчно количество вода. Потопете дрехите в приготвения разтвор и внимателно изстискайте, не търкайте и не усуквайте и оставете потопени за 30 минути (в случай на силно замърсяване до 60 минути) с периодично изстискване и разбъркване. След това издърпайте и внимателно изстискайте разтвора и изплакнете обилно с чиста вода.  Да се изплаква на етапи винаги в чиста вода, докато водата остане бистра. След това внимателно изстискайте водата от дрехите (не изстисквайте силно, особено вълнени и функционални дрехи).

 

Сушене:

 

Сушете на въздух в разтворено състояние или при ниска температура в сушилнята, ако символите на етикета го позволяват. При сушене на изолационни материали в сушилнята препоръчваме да използвате топки за сушене, ако те не са налични, е необходимо редовно разклащане, което важи и за сушене на въздух. Продуктът помага за възстановяване на водоотблъскващата обработка, приложена по време на производството (DWR). 

Ако първоначалното водоотблъскване не се възвърне дори след измиване с ARIXOL UNI eco, това означава, че DWR е износен и е необходимо да се нанесе подходящ импрегниращ продукт от продуктовата линия FOR OUTDOOR .