3 в 1 ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ТРОФЕЙ VYVASOL EXTRA - 0.250 g

Продукти
30,00 лв.
  • Марка: TYRCHEM
  • Кат. номер: 2041025
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Vyvasol Extra 3 в 1 е едноетапен пълен продукт за третиране на трофеи. Vyvasol Extra Trophy Treatment предлага варене, обезмасляване и избелване на трофей.

 

Варене

Vyvasol Extra осигурява бързо разграждане и отделяне на тъканта от костта на черепа. Това значително намалява времето за кипене на трофея.

 

Обезмаслете

Vyvasol Trophy Cleaner напълно обезмаслява костите.

 

Избелване

Vyvasol служи като белина за трофеи в същата работна стъпка и осигурява красиви, светли трофеи.

 

 

 

 

 

Благодарение на своя състав, трофейната обработка на Vyvasol позволява „кипене“ при благоприятни за трофея температури около 80 ° C. В същото време времето за кипене се намалява с около половината от нормалното необходимо време.

Прилагане на препарат за обработка на трофей

 

 

Одерете трофея и отстранете големи парчета тъкан и отмийте трофея след тази предварителна работа. Накиснете черепа в студена саламура за 24 часа. Внимавайте да не потопите рогата в солената вода. Като алтернатива препоръчваме да премахнете рогата преди употреба за кухороги или да ги увиете. На следващия ден отново измийте трофея и след това го „сварете“ с Vyvasol. За да направите това, смесете 30 - 50 g прах за трофей на литър вода, в зависимост от възрастта на животното. За млади животни са достатъчни 15 до 20 g. Загрейте разтвора, като разбърквате малко, докато Vyvasol Extra се разтвори напълно. Сега поставете черепа в разтвора и повишете температурата до около 80 до максимум 90 ° C. Тази температура е достатъчна за работа с Vyvasol. Готвенето, което натоварва костите, не е необходимо с Vyvasol. Проверявайте редовно трофея и се уверете, че той не завира. Когато тъканта се отдели от черепа след около 40 минути, извадете я и почистете трофея с дисектиращите си прибори и с четки. Ако тъканта все още се залепва твърде силно, извадихте я от топлинната баня твърде рано. Това не е проблем. Можете просто да поставите трофея обратно в отвара. След това отстранете останалата тъкан, както е описано. В зависимост от състоянието на разтвора (това също зависи от възрастта на животните, наред с други неща), може да бъде полезно да се работи отново с пресен разтвор на Vyvasol в този момент, за да се отстранят малки остатъци и да се завърши обезмасляването и избелването на черепа. Накрая изплакнете черепа с хладка вода и го оставете да изсъхне. След като трофеят е третиран с Vyvasol Extra, костта е напълно обезмаслена, избелена и може да бъде консервирана със спрей за грижа за трофеи Trophy Care или с восък за трофейна грижа Trophy wax . Тогава трофеят може да украси стената. Разтворът може да се изхвърли с отпадъчните води.