Продукти

Garmin Alpha 300 срещу Alpha 200

Garmin Alpha 300 срещу Alpha 200
18 май 2023

www.outdoordogsupply.com

 

 

Първият ще бъде животът на батерията. Вземете живота на батерията на 200 и го умножете по 3. Garmin посочва до 55 часа (аз самият имах 2 пълни ловни дни на интензивна употреба) с Alpha 300, което е невероятно, като се има предвид, че дори не можах да получа цял ден живот на батерията с 200 който уж е нов уред и замени Алфа 100. Животът на батерията също ще варира в зависимост от яркостта на екрана и режима за пестене на батерията, който вече може да се активира чрез двукратно докосване на екрана.

 

Следващото трябва да е, че зарядното устройство е променено на C-тип зарядно устройство в 300, където 200 имаше по-неблагоприятното Micro-USB зарядно устройство. Знаете, че Европейският съюз наложи това за всички видове устройства, и ако Гармин искат да продължът продажбите в Европа трябваше да сменят зарядното си. Ще ви кажа от използването на двете, че C-Charger е много по-издръжлив и не изисква поддръжка.

 

 

 

 

Едно от най-големите оплаквания от 200 беше скучният, почти черно-бял екран на 200. Всеки, който иска да премине към Алфа 300, (ако евентуално представителите решат да го продават в България) ще се радва не само да види обратно цвета и яснотата на екрана на 300 извън слънчевата светлина, но и да запази неговата лесна за четене видимост и на дневна светлина.

 

Сега с 300 можете да изпратите цяла група кучета от ръчно на ръчно устройство наведнъж. Ще можете да споделяте цели групи с други 300 джобни устройства, като елиминирате времето, необходимо за споделяне на кучетата едно по едно. За съжаление, тази функция не е в Alpha 200 или в който и да е съществуващ преносим компютър на Garmin.

 

 

 

 

Друга функция, която Alpha 300 може да направи, която Alpha 200 не може, е да променя LED светлините в нашийниците TT25 и T20 от разстояние. Страхотна функция за всеки, който ловува с няколко кучета или хора през нощта.

 

 

Сега нека включим Channel View, нова функция, която търси смущаващи яки. Когато започнете  лова или отидете на ново място, сканирайте с вашата Alpha 300, за да видите кой от 100-те канала не се използват. Тази функция не е в Alpha 200 или в който и да е съществуващ преносим компютър Garmin.

 

 

Не на последно място, една от любимите ми функции е възможността да променяте лентата с менюта в долната част на екрана. Това беше непроменимо при Alpha 200, 200i и всички предишни преносими компютри. Аз лично настроих моята с карта, списък с кучета и компас. Това са 3-те екрана, които използвам през 95% от времето. това се очакваше още в 200, имайки предвид големият и тъч скрийн екран. Но по-добре късно от колкото никога.

 

 

Ако трябва да бъда много честен, използвайте 300 няколко пъти и става трудно да се върнете към 200. Надяваме се, че всички се радват на тези големи подобрения в Alpha 300 толкова, колкото и аз!

 

Уилям Грей – собственик

(Бийч Били)

P.S преведено и допълнено от wildgame.bg