Продукти

КАК ПРАВИЛНО ДА ПЕРЕТЕ ДРЕХИ С МЕМБРАНА

КАК ПРАВИЛНО ДА ПЕРЕТЕ ДРЕХИ С МЕМБРАНА
11 юли 2022

Мембранната тъкан може безопасно да се нарече магическа поради уникалните си свойства, които ви позволяват да усещате комфорт не само по време на лов, но и когато дъждовното и студено време се появят в планината.

 

 

 • Характеристики на мембранната тъкан
 • Технология на пране
 • Грижа за мембранни дрехи

 

Всъщност мембраната се е превърнала в иновативен материал. Но в допълнение към уникалното си приложение изисква уникална грижа. Как да изперете такъв материал? Нашите експерти ще отговорят на това.

 

 

 

 

Характеристики на мембранната тъкан

 

За да се разбере защо мембраната не се изтрива по същия начин като другите неща, е необходимо да се разбере самата концепция. С прости думи, това е фино пореста мрежа с редица уникални свойства:

 

 

 

 1. Водоустойчивост - мембраната има способността да не позволява на влагата да премине в дълбоките слоеве на тъканта, тоест практически не се намокри.
 2. Структурата на "дишането" - за разлика от други тъкани с висока водоустойчива скорост, мембраната "диша", като не позволява на изпаренията да останат върху кожата - това предотвратява изпотяването.
 3. Ветроустойчивост - благодарение на това свойство, дори и при силни пориви на вятъра, дрехите от мембраната не се издухат.
 4. Топлина-способността да задържа топлина с незначителна тежест на материала - мембранният плат е лек и тънък, но това не му пречи да предпазва тялото от студен въздух и не са необходими нагреватели, тялото се загрява, а материалът не позволява топлината да „излезе навън“.

Горните характеристики на материала го правят скъпо удоволствие, поради което трябва да знаете как да изперете правилно ловните си дрехи.

 

Технология на пране

 

При пране на мембранни дрехи трябва да се спазват редица определени условия, включително внимателно да се избере перилен препарат.

 

 

Избор на детергент

 

Изглежда толкова сложно - просто трябва да изберете перилен прах и това е всичко. Всъщност всичко е малко по-сложно. Проблемът е, че обикновените прахове не са подходящи за мембранни неща: техните частици ще запушат микро мрежестата структура на тъканта и тя ще загуби част от свойствата си, преставайки да пропуска въздух през нея. Помислете за перилният препарат , които са подходящи за дрехи, изработени от мембрана:

 

 ARIXOL UNI - перфектно почиства мръсотията, напълно прониквайки дълбоко в тъканта. В същото време ще се запазят „дишащите“ и влагоотблъскващи свойства на материала. Това, между другото, е отличен вариант за случая, когато е необходимо да се измие мембраната от обикновен прах.

 

 

TIP. Ако това е първият път, когато планирате да перете нови дрехи с мембрана и се страхувате да използвате машината, опитайте да почистите продукта с ръчно пране с помощта на ARIXOL UNI . Колкото и да е странно, но такъв прост инструмент е идеален за такава сложна тъкан като мембрана.

 

Процес на измиване

 

Разбира се, ръчната опция е оптимална за почистване на мембранни дрехи, но машинната версия също е позволена, най-важното, да се извърши внимателно процеса на пране:

 

 1. Поставете ловните дрехи в барабана на пералнята. Ако имате няколко от тях, не е необходимо да се опитвате да изперете всички наведнъж (по-добре е да се изперат на няколко пъти).
 2. Включете най-деликатния режим, който има машината (например вълна, коприна или специална програма за спортни артикули - ако имат мембрана).
 3. Задайте режима на въртене на 0 и настройте температурата не по-висока от 30° С.
 4. Започнете цикъла на изпиране.

 

След като завършите цикъла, извадете дрехите и внимателно ги изтискайте на ръка, като просто го стиснете леко на няколко места (няма нужда да ги усуквате). 

 

Грижа за мембранни дрехи

 

За да увеличите експлоатационния живот на продуктите със мембрана, не е достатъчно само да ги изперете правилно - важно е да осигурите правилна грижа за нещата. Не е толкова сложно, основното е да запомните няколко неща:

 

 1. Не гладете ловните дрехи с мембрана - дрехите със мембрана не само не могат да бъдат гладени, но и изсушени при висока температура, тъй като е възможно да се унищожат определящите свойства на тъканта.
 2. Извършете обработка със специални съединения след всяко изпиране - ако мембраната е изгубила част от защитните си свойства използвайте WAPROX UNI eco спрей за тези цели, които ще ви помогнат да поддържате основните свойства на материала.
 3. Изсушете дрехите със мембрана разгънати
 4. Приберете само когато дрехите са напълно сухи. Най-добрият вариант за съхранение е чанта за дрехи, която също ще помогне да се предпази тъканта от прах.